Verslag managementbijeenkomsten 19 en 22 november jl.

Geplaatst op: 04 dec, 2012

Op 19 en 22 november jl. vonden wederom de FBO managementbijeenkomsten plaats.

 

De bijeenkomsten vonden plaats in Golden Hotel Victoria te Hoenderloo en in Golden Tulip Hotel Jagershorst te Leende.

 

De aftrap van de bijeenkomsten vond plaats middels een presentatie van Martijn van Rensch van Deloitte Consulting over het door FBO en Deloitte ontwikkelde functiewaarderingssysteem dat gekoppeld is aan een beloningsgebouw voor het betaald voetbal. Dit systeem is gereed voor gebruik en is op de bijeenkomst uitgebreid toegelicht.

 

Na de pauze heeft Andrea Timmerman (FBO) een voordracht gehouden over het door de FBO ontwikkelde social media protocol. Dit protocol helpt clubs (en haar medewerkers) met de vraag hoe om te gaan met de positieve, maar vooral ook negatieve kanten van social media. Aan de hand van concrete voorbeelden is gewezen op de risico’s en is het protocol doorgenomen. Het protocol kan gehecht worden bij de arbeidsovereenkomsten met de medewerkers (waaronder met name uiteraard ook de spelers). Het model is inmiddels te downloaden via www.fbo.nl.

 

Als derde onderwerp van de bijeenkomst is de collectieve zorgverzekering met FBO partner Menzis aan de orde gekomen. Recentelijk heeft Menzis de clubs een brief gezonden waarin zij heeft aangegeven de samenwerking met de FBO niet te verlengen. De reden van deze beëindiging was gelegen in het feit dat het in samenspraak met de FBO ontwikkelde zogeheten voetbaladdendum (te) verliesgevend bleek te zijn. Met de beëindiging van de samenwerking komt het voetbaladdendum dan ook te vervallen.

 

Vanuit FBO partner Wannet is gewezen op de mogelijkheid om via hen een verzekering af te sluiten die de gevolgen van het addendum ondervangt. De FBO is op dit moment in gesprek met een nieuwe zorgverzekeringspartner teneinde in de toekomst een waardig alternatief voor het voetbaladdendum te kunnen aanbieden. Namens Menzis was Mathijs Versteeg aanwezig om vragen van de clubs te beantwoorden.