Samenwerking met merkenbureau Novagraaf

Geplaatst op: 19 jun, 2017

Reeds enkele jaren werkt de FBO achter de schermen samen met het merkenbureau Novograaf. Met ingang van 1 juli a.s. zal deze samenwerking met het ervaren bureau ook in formele zin bekrachtigd worden.

 

Novagraaf is marktleider in de Benelux en in Europa behoort het bedrijf tot de top-5 dienstverleners op het gebied van Intellectueel Eigendom. Novagraaf verzorgt in Europa (EUTM) en wereldwijd (IR) jaarlijks de meeste merkregistraties en heeft inmiddels ook in de wereld van het Nederlandse betaald voetbal haar kennis gericht weten in te zetten.

 

Tegen zeer gunstige tarieven biedt Novagraaf vanaf nu haar dienstverlening aan de leden van de FBO aan. Te denken valt hierbij onder meer aan:

 

  • Behandelen van merkregistraties en eventuele vernieuwingen daarvan;
  • Het doen van merkonderzoeken;
  • Het voeren van oppositieprocedures; en
  • Permanente merkbewaking.

 

Registratie van de door clubs gebruikte naam- en beeldmerken is van evident belang om onder andere op te kunnen treden tegen inbreuk makende (en daarmee onrechtmatige) merchandising. Het aanbieden van inbreuk makende producten via bijvoorbeeld (onofficiële) social media-kanalen komt nog veelvuldig voor, zo wijst de praktijk uit. De ervaring leert dat inbreuk makende partijen in toenemende mate de grenzen van het merkenrecht op weten te zoeken.

 

Voor meer informatie over het optreden tegen inbreukmakers, de dienstverlening van Novagraaf en/of de voor de leden van de FBO van toepassing zijnde tarieven, kunt u contact opnemen met Barry Dopmeijer van de FBO.