FBO-coaching blijkt succesvol

Geplaatst op: 19 jul, 2017

Sinds vorig jaar biedt de FBO haar leden een verdere uitbreiding van de ondersteuning op juridisch- en HR gebied: personal coaching. Alle werknemers van een club kunnen hier gebruik van maken; zowel leidinggevenden als medewerkers, inclusief het technische personeel.

 

In vele bedrijfstakken is het gebruikelijk geworden om naast opleidingen en trainingen een coach aan te trekken ten bate van de ontwikkeling van het personeel. In de sport is een coach voor de topsporters ook een begrip, maar dat is het voor de kantoormedewerkers van diezelfde club vaak nog niet.

 

Toch is coaching juist een goede oplossing voor het opleiden of ontwikkelen van personeel. Soms is een cursus of training namelijk niet toereikend, maar is individuele begeleiding voor specifieke kwesties juist de beste uitkomst. De begeleiding die geboden wordt concentreert zich met name op de thema’s: loopbaan, stressreductie/balans werk/privé, competentieverbetering, persoonlijke ontwikkeling, time management, gespreksvoering/communicatie en blokkades.

 

De reacties op de coachtrajecten van het afgelopen jaar waren zeer positief. Uit evaluaties volgt dat de deelnemers het vooraf gestelde doel hebben bereikt en dat men blij is de stap naar coaching te hebben genomen. Voor de leden van de FBO is de dienstverlening inbegrepen in het lidmaatschap. Hieraan zijn dus geen (extra) kosten verbonden.

 

Voor vragen omtrent personal coaching vanuit de FBO, kunt u contact opnemen met Andrea Timmerman.