HR-netwerkdag 2017

Geplaatst op: 20 nov, 2017

De FBO heeft op 12 oktober 2017 haar jaarlijkse HR-netwerkdag georganiseerd voor alle HR- functionarissen die werkzaam zijn bij clubs uit de Eerste Divisie en de Eredivisie. Ditmaal was de dag georganiseerd bij de Koninklijke Nederlandse Schaats Bond (KNSB), gevestigd in de Vechtsebanen (ijsbanen) in Utrecht.

 

Vijftien deelnemers van elf clubs hebben deelgenomen aan het programma. De dag had als doel om elkaar beter te leren kennen en om met elkaar te kunnen sparren en te overleggen. Vertrouwenspersoon Pascal Kamperman van de KNVB heeft op de bijeenkomst een inhoudelijke bijdrage verzorgd door het thema ‘Sociale veiligheid binnen jouw organisatie’ middels een presentatie toe te lichten. Dit thema is voor HR-functionarissen interessant, aangezien zij degene zijn die binnen een club maatregelen of procedures kunnen creëren die een veilig klimaat kunnen bewerkstelligen.

 

Naast de KNVB heeft ook Tempo Team een inhoudelijke bijdrage geleverd aan de netwerkdag. HR- strateeg Susanne Schattenberg van Tempo Team heeft een presentatie gegeven over ‘Creatief omgaan met veranderingen’. De veranderingen in de maatschappij maken het noodzakelijk ook op HR-gebied de nodige aanpassingen te verrichten.

 

Na afloop van de presentaties bestond er nog de mogelijkheid om gebruik te maken van de ijsbanen, hetgeen sommigen ook inderdaad met veel plezier hebben gedaan.

 

Om de eigen onderwerpen van de deelnemers verder te kunnen behandelen, wordt er nog een vervolg op deze bijeenkomst gepland. Deze vervolgsessie zal plaatsvinden ten kantore van de FBO. De deelnemers en de genodigden voor de HR-netwerkdag hebben hier al bericht over ontvangen.

 

De presentaties van de HR-netwerkdag zijn terug te vinden op deze website onder ‘Vergaderingen en Bijeenkomsten’. Voor vragen aangaande de HR-netwerkdag en/of andere HR-gerelateerde onderwerpen kunt u contact opnemen met Andrea Timmerman van de FBO.