Leergang Sport & Recht aan de VU

Geplaatst op: 24 mei, 2018

Op 13 november gaat bij de Vrije Universiteit de leergang Sport & Recht van start.

Bent u als jurist of advocaat werkzaam in de sportsector, en heeft u behoefte aan meer overzicht van alle voor u relevante juridische regels? Wilt u meer inzicht in zowel de fundering als ook de praktische toepassing van wetgeving en jurisprudentie binnen de context van sportorganisaties? In de leergang Sport & Recht worden alle juridische vakgebieden behandeld waarmee u in de sportsector te maken kunt krijgen.

Meer dan tien verschillende experts maken u, tijdens 8 bijeenkomsten, verspreid over de maanden november, december en januari, wegwijs in thema’s zoals het verenigingsrecht, schadeaansprakelijkheidsrecht, arbeidsrecht en cao, Europees recht en de sport, matchfixing, seksuele intimidatie en nog veel meer. Vanuit ieder vakgebied gaat u met zowel de achterliggende theorie als ook de toepassing in de praktijk aan de slag, zodat u na afloop zelfstandig:

•vraagstukken van sport en recht kunt analyseren;
•effectief kunt schakelen tussen de verschillende juridische disciplines;
•weet welke juridische regels uit de wet voor u relevant zijn;
•deze regels en de bijbehorende jurisprudentie kunt toepassen.

Uniek aan deze leergang is de focus op samenhang tussen de verschillende juridische vakgebieden, zodat u een (nog beter) overzicht krijgt om de sportsector optimaal te bedienen.

De prijs voor de leergang is € 2.500,- (geen btw). Bent u lid van de Vereniging voor Sport en Recht (VSR) of werkt u bij een sportbond die is aangesloten bij NOC*NSF ? Dan krijgt u € 250,- korting.

U kunt voor deze leergang 24 PO NOvA opleidingspunten ontvangen.

De leergang staat onder leiding van prof. mr. Marjan Olfers, bijzonder hoogleraar Sport & Recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Voor meer informatie en inschrijven ga naar de webpagina van de leergang Sport & Recht:

https://rechten.vu.nl/nl/opleidingen-voor-professionals/juridisch-pao-leergangen/sport-en-recht/index.aspx?utm_source=websiteFBOLGSPORT&utm_medium=websiteFBOLGSPORT&utm_campaign=websiteFBOLGSPORT&utm_term=websiteFBOLGSPORT&utm_content=websiteFBOLGSPORT