GVVA-aanvragen afgelopen twee zomers

Geplaatst op: 06 sep, 2019

Op 3 september jl. sloot de zomerse transferwindow, oftewel ‘deadlineday’. Een andere datum dan dat we gewend zijn, want normaliter sluit de transfermarkt in Nederland op 31 augustus. Dit jaar is gekozen voor 3 september, aangezien 31 augustus op een zaterdag viel.  Na die datum is het voor betaaldvoetbalorganisaties niet meer mogelijk om spelers aan te trekken, tenzij het om zogeheten ‘werkloze’ spelers gaat.

Wij zaten ook dit jaar (alhoewel nu op 3 september i.p.v. 31 augustus) tot 24.00 uur klaar om voor de betaaldvoetbalorganisaties de GVVA-aanvragen te verzorgen. En nu de deadlineday voorbij is, hebben wij de cijfers van de GVVA-aanvragen van de afgelopen twee zomers op een rij gezet. De grafiek toont aan dat ten opzichte van vorig jaar het aantal GVVA-aanvragen nagenoeg gelijk is gebleven. Deze zomer is er slechts één GVVA-aanvraag meer aangevraagd (voor de mannen) dan vorige zomer.

De eerstvolgende (winterse) transferperiode start op 3 januari. De betaaldvoetbalorganisaties krijgen dan tot en met 31 januari 2020 de tijd om spelers aan te trekken. Wij zullen dan wederom de GVVA-aanvragen verzorgen voor de spelers afkomstig uit niet- EU-landen.