FIFA Data Protection Summit – De FBO was erbij

Geplaatst op: 03 okt, 2019

De FBO was aanwezig tijdens de FIFA Summit, gehouden op 2 oktober jl. te Zurich.
Op de agenda stond de GDPR (the General Data Protection Regulation), oftewel de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). In de AVG worden privacygevoelige gegevens beschermd. De AVG geldt voor alle organisaties die met persoonsgegevens werken met als doel de privacyrechten van mensen te waarborgen.

Nu de implementatie van de GDPR voor alle EU-leden van de FIFA inmiddels een jaar geleden heeft plaatsgevonden, wil FIFA haar bevindingen aangaande de GDPR delen met haar leden. En vice versa, hoe gaan de leagues, clubs en spelers om met de nieuwe regels omtrent bescherming van persoonsgegevens.

Namens de FBO was Serge Rossmeisl (directeur FBO) bij het congres aanwezig.

Heb je vragen over hetgeen besproken is tijdens dit congres, neem dan contact op met de FBO.
T 0343-438 430
E info@fbo.nl