CAO voor PSV Vrouwen

Geplaatst op: 11 feb, 2020

Wij zijn trots op de tweede CAO voor vrouwelijke spelers!

In samenwerking met de vakbonden ProProf en de VVCS hebben wij de afgelopen periode PSV begeleid bij de totstandkoming van de CAO voor de vrouwelijke spelers. De speelsters van PSV zullen per 1 juli 2020 een op maat gemaakte collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) hebben.

In het Philips Stadion ondertekenden deze ochtend Peter Fossen (PSV), Ko Andriessen (ProProf) en Louis Everard (VVCS) het contract in het bijzijn van Sandra Doreleijers, Peggy van Alem en Katja Snoeijs (PSV) en Serge Rossmeisl (FBO).

Professionalisering
De bindende CAO voor PSV Vrouwen is een belangrijke stap in de professionalisering van het vrouwenvoetbal in het algemeen en in het bijzonder binnen PSV. In deze op maat gemaakte collectieve arbeidsovereenkomst staan minimumvoorwaarden over onder andere salaris, vakantiedagen en doorbetaling tijdens langdurige blessures of onvoorzien verzuim. Deze komen in grote lijnen overeen met voorwaarden die mannelijke spelers bij PSV hebben.

 “Het is een mooie dag voor het vrouwenvoetbal. We zijn hiermee weer een stap verder in de richting met de voorwaarden die we ooit met de mannen hebben afgesproken. De speelsters krijgen daardoor meer zekerheid wat betreft het tekenen van contracten.‘’ reageert Peter Fossen, die namens de PSV-directie betrokken is bij de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. Manager vrouwenvoetbal PSV Sandra Doreleijers onderstreept het belang van de CAO, ‘’Het is een belangrijke stap voor de club en speelsters, waarbij voor alle betrokkenen de zaken contractueel nog beter zijn geregeld en vastgelegd.’’ 

Optimaliseren
“We zijn de tweede club in Nederland met een CAO en dat is een mooie stap in het vrouwenvoetbal. Als je kijkt naar andere landen zoals Spanje, dan zie je dat het daar niet zo goed geregeld is als hier. En door deze overeenkomst kunnen we ons nu nog beter gaan richten op het voetbal”, zegt spits Katja Snoeijs, die als lid van de spelersraad bij het proces is betrokken en bij het tekenmoment aanwezig was.