Zomertransferperiode gesloten

Geplaatst op: 07 okt, 2020

Normaliter eindigt de zomertransferperiode in Nederland op 31 augustus. De zomertransferperiode van 2020 is door toedoen van de coronacrisis opgesplitst in twee termijnen.

De belangrijkste reden hiervoor was dat er om de positie van Nederlandse clubs te waarborgen moest worden aangesloten bij de (latere) einddata in de landen om ons heen. Als dit niet was gebeurd zouden spelers van Nederlandse clubs namelijk nog wel overgeschreven kunnen worden naar buitenlandse clubs, maar was het niet meer mogelijk geweest om nieuwe spelers aan te trekken en in Nederland te registreren.

Omdat de zomertransferperiode volgens de FIFA-reglementen maximaal 16 weken mag duren, was de enige manier om dit te doen het opsplitsen van de zomertransferperiode in twee termijnen. De eerste termijn duurde drie weken en zag op de periode 1 juli tot en met 21 juli 2020. De tweede periode duurde 13 weken en zag op de periode 5 augustus tot en met 6 oktober 2020.

Deze zomer (2020/2021) hebben wij in totaal 26 GVVA-aanvragen verzorgd.
Heren: 20
Dames: 6

Een lichte toename in het aantal GVVA-aanvragen voor de dames ten opzichte van de zomertransferperiode van vorig jaar (2019/2020):
Heren: 19
Dames: 4

De aankomende wintertransferperiode loopt in Nederland van 4 januari 2021 tot en met 1 februari 2021. Zie voor een overzicht van alle data wereldwijd; FIFA worldwide registration periods calender.