FBO vordert namens clubs ruim € 25.000,- terug bij FIFA

Geplaatst op: 12 mrt, 2021

Bij het aanhangig maken van FIFA-procedures is het gebruikelijk dat clubs een (reglementair) bepaald voorschot dienen te betalen. Vorig jaar hebben wij in ons magazine VoetbalZaken clubs gewezen op het feit dat deze voorschotkosten – nadat de desbetreffende procedures zijn afgelopen – ten onrechte niet (altijd) automatisch door de FIFA worden terugbetaald aan clubs.

Het afgelopen jaar zijn wij namens acht verschillende BVO’s hard bezig geweest om deze voorschotten alsnog terugbetaald te krijgen. En met succes. De clubs hebben hun voorschotten inmiddels door de FIFA terugbetaald gekregen. In totaal heeft dit deze clubs een bedrag van € 25.133,- opgeleverd.

Wij hebben bij de FIFA ons beklag gedaan over het feit dat deze voorschotkosten niet automatisch zijn terugbetaald en (soms jarenlang) op een bankrekening van de FIFA bewaard zijn gebleven.

Mochten er clubs zijn die naar aanleiding van dit bericht twijfels hebben over de vraag of zij ook recht hebben op een terugbetaling, dan kunnen zij uiteraard contact met ons opnemen.