Commissie van beroep matigt uitsluiting Schöne (SC Heerenveen)

Geplaatst op: 07 jun, 2021

Namens SC Heerenveen stonden wij speler Lasse Schöne bij tijdens zijn beroep tegen de uitspraak van de onafhankelijke tuchtcommissie betaald voetbal, waarin hij werd veroordeeld tot een uitsluiting van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Deze straf werd hem opgelegd als gevolg van het ontvangen van een rode kaart tijdens de wedstrijd FC Emmen – SC Heerenveen d.d. 13 mei jl.

De commissie van beroep oordeelde uiteindelijk dat er sprake is van een lichte(re) vorm van ernstig gemeen spel en dat er rekening moet worden gehouden met de bijzondere omstandigheid dat de speler gedurende zijn lange carrière nooit eerder een rode kaart heeft gekregen. De commissie van beroep gaat daarom over tot een matiging; uitsluiting van twee wedstrijden, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk.

Lees het KNVB artikel hier.