CAO voor FC Twente vrouwen!

Geplaatst op: 14 jul, 2021

Eigen CAO voor FC Twente Vrouwen: ‘Volgende stap in verdere professionalisering vrouwenvoetbal’

 

De speelsters van FC Twente Vrouwen krijgen met ingang van dit seizoen een eigen collectieve arbeidsovereenkomst (CAO). FC Twente is naast Ajax en PSV de derde club die voor de speelsters een eigen CAO heeft afgesloten. De CAO geldt voor een periode van drie jaar.

Gisteren hebben alle betrokkenen namens ProProf, VVCS, FC Twente en FBO hun handtekening onder de overeenkomst gezet.

De afgesloten CAO voor de FC Twente Vrouwen biedt in grote lijnen dezelfde voorwaarden als de mannen. Dit betekent voor FC Twente Vrouwen gegarandeerde minimumvoorwaarden op het gebied van loon, vakantiedagen, bijdragen aan ziektekostenverzekeringen en doorbetaling in geval van langdurige blessures.

Tijdens het traject heeft Serge Rossmeisl directeur van de FBO, de vertegenwoordiger van alle clubs in Nederland, FC Twente bijgestaan: ‘We zijn trots dat we wederom actief een bijdrage hebben kunnen leveren aan de totstandkoming van deze CAO voor de FC Twente Vrouwen door hen te vertegenwoordigen.’

FC Twente-speelster Suzanne Giesen is namens de spelersraad van FC Twente Vrouwen nauw betrokken: ‘Het is fijn dat we ons steeds meer volledig op het voetbal kunnen focussen.’