Training preventiemedewerker

Geplaatst op: 14 jun, 2022

Vandaag bij ons in Zeist, de preventiemedewerkerstraining.

Iedere onderneming met tenminste 25 medewerkers in loondienst hoort wettelijk een preventiemedewerker aan te stellen. Ook clubs dienen aan deze verplichting te voldoen. De preventiemedewerker dient de spin in het web te zijn van veilige en gezonde werkomstandigheden en heeft een kerntaak bij het opstellen van de zogeheten Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en het uitvoeren van het daarbij horende Plan van Aanpak.

Binnen een onderneming kunnen de taken van de preventiemedewerker geïntegreerd zijn in een bestaande functie (zoals bijvoorbeeld een facilitair medewerker of een veiligheidscoördinator). Soms betreft het echter ook een op zichzelf staande functie.

Inhoud training
Tijdens de training voor preventiemedewerkers zal aandacht worden besteed aan de Arbowetgeving in relatie tot de praktijk van de betaald voetbalorganisatie. Zo zullen onder meer de voor de sector betaald voetbal belangrijke risico’s zoals werkdruk, beeldschermwerk, brandveiligheid en psychosociale belasting worden behandeld en zullen ook de RI&E en de regels rondom privacy aan bod komen. Aan het einde van de dag verlaten de deelnemers de training met concrete tips en adviezen.

De vandaag deelnemende clubs zijn Ado Den Haag, Roda JC, Feyenoord, FC Groningen, FC Utrecht, Heracles Almelo, Pec Zwolle en NEC.