CAO voor Feyenoord Vrouwen 1

Geplaatst op: 22 mei, 2023

In samenwerking met de vakbonden ProProf en de VVCS, heeft de FBO de afgelopen periode Feyenoord ondersteund bij de totstandkoming van de CAO voor de Feyenoord Vrouwen 1. Vandaag, maandag 22 mei 2023, zijn de handtekeningen gezet.

PERSBERICHT FEYENOORD

De speelsters van Feyenoord Vrouwen 1 zullen met ingang van het seizoen 2023-2024 een eigen op maat gemaakte collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) krijgen. Maandagmiddag werd de verbintenis tussen alle betrokken partijen, onder toeziend oog van de spelersraad van Feyenoord Vrouwen 1, bekrachtigd met het zetten van de handtekeningen.

‘De afgesloten overeenkomst is een volgende stap in de professionalisering van het vrouwenvoetbal binnen Feyenoord’, zegt een trotse Manon Melis, coördinator Vrouwenvoetbal bij Feyenoord. ‘Middels het afsluiten van deze op maat gemaakte CAO krijgen onze speelsters de voorwaarden en rechten die vallen onder een arbeidscontract. Hierbij moet je denken aan onder meer de salarissen, vakantiedagen, doorbetaling tijdens langdurige blessures of onvoorzien verzuim.’

Feyenoord is na Ajax, PSV en FC Twente de vierde club in de vaderlandse Vrouwen Eredivisie met een CAO. De club is bij de totstandkoming begeleid door FBO, de werkgeversorganisatie in het Nederlandse betaald voetbal. Vakbonden VVCS en ProProf waren tijdens het proces ondersteunend aan de speelsters van Feyenoord Vrouwen 1.