Bijdrage Cas de Jong in Voetbal- en Sportjuridische Zaken

Geplaatst op: 16 nov, 2023

In aflevering 3 van het Tijdschrift Voetbal- en Sportjuridische Zaken dat deze week uitkwam schreef Cas De Jong (FBO) een artikel over vergoedingen bij voortijdige beëindiging van arbeidsovereenkomsten zonder geldige reden conform de FIFA-regels.

Artikel 17 lid 1 van de FIFA Regulations on the Status and Transfer of Players (FIFA RSTP) heeft betrekking op de compensatie die betaald dient te worden bij een beëindiging van een spelerscontract zonder gerechtvaardigde reden. Voor Voetbal- en Sportjuridische Zaken heeft Cas artikel 17 lid 1 FIFA RSTP juridisch geanalyseerd. Hierbij staan vergelijkingen en analyses van de jurisprudentie centraal. Ten slotte worden aanbevelingen gedaan omtrent eventuele wijzigingen.

Voetbal- & Sportjuridische Zaken · BJu Tijdschriften